INNOSKART Vállalkozásfejlesztési Nonprofit Kft.

Az IKT iparág a Közép-dunántúli régióban nagy hagyományokra tekint vissza, ma is a régió innovációs lehetőségeit meghatározó ágazat a regionális S3 stratégia szerint is. Az iparági vállalkozások és a régió versenyképességének fejlesztésére, alulról jövő kezdeményezésként 2006-ban alakult meg az INNOSKART IKT Klaszter (alakulási nevén a Közép-dunántúli Regionális Informatikai Klaszter); a Klaszter képviseletét a 2008-ban alakult INNOSKART Vállalkozásfejlesztési Nonprofit Kft. látja el.

A 40+ tagvállalat hálózati együttműködésének célja a tudásteremtés és közvetítés, a hazai és nemzetközi K+F+I konzorciumi együttműködések ösztönzésével a tagok árbevételének, ezen belül az export árbevételének folyamatos emelése, a KD régió versenyképességének, innovációs potenciáljának javítása.

A folyamatos fejlesztések eredményeként a taglétszámunk megháromszorozódott és az innovációs kooperációs munka kiszélesítése érdekében az IT cégek mellett egyéb szektorokat képviselő vállalkozások, tudásközpontok is megtalálhatók a klaszterben elsősorban az Ipar 4.0 együttműködések ösztönzésére.

A klaszter által képviselt kompetenciák száma folyamatosan bővül, jelenleg az alábbi fejlesztési területeket foglalja magába:

  • Információ és adatbiztonság, cloud computing, big data
  • Létesítmény-gazdálkodás, épület felügyelet, energia hatékonyság
  • Well-being, e-health
  • Vezeték nélküli szenzor hálózatok fejlesztése és alkalmazása, agro-IT
  • Robot technológia, IOT, Industry 4.0-ás területek
  • Nemzetközi klaszter együttműködések (www.natureef.eu)

A platformhoz való csatlakozással kiemelt célunk, hogy a klaszter és tagvállalatai egyre több, a piac által meghatározott szakterülethez kapcsolódva ösztönözzön innovációs együttműködéseket és valósítson meg sikeres projekteket az állami-, vállalkozói és nonprofit szektor bevonásával.

Az INNOSKART IKT Klaszter2011-től folyamatosan az Akkreditált Innovációs Klaszter, továbbá 2012-től az European Cluster Excellence klasztermenedzsment minősítés szerint is működik.

Cím
8000 Székesfehérvár, Móricz Zs. u. 14.
Telefon
+36 (20) 988-5351