Infokom-Innovátor Nonprofit Kft.

A Infokom - Innovátor Kft. fő tevékenysége az információs technológiai szektorban végzett műszaki kutatás-fejlesztés és innováció, amit pályázati keretek között, valamint ipari megrendelésre is végzünk. Fontosnak tartjuk, hogy valós üzleti értéket képviselő szellemi alkotásokkal és eredményekkel járuljunk hozzá a projektpartnereink és megrendelőink üzleti sikereihez.

Tevékenység

Kutatás-fejlesztés és innováció

Vállalatunk elsődleges profilja az információs technológiai szektorban végzett műszaki kutatás-fejlesztés. Főbb szakterületeink: hardver és szoftver rendszerek kifejlesztése; szenzorhálózatok létrehozása, egészen az áramkörtervezéstől, a gyártáson keresztül, az adatfeldolgozó szerverek implementálásáig; komplex kül- és beltéri helymeghatározó technológiák megvalósítása; mobil alkalmazás-fejlesztés minden jelentős platformon; innovatív távközlési és adatkapcsolati szolgáltatások fejlesztése; személyre szabott műszaki tanácsadás. Kiemelt kutatási területeink közé tartozik többek között a heterogén technológiák seamless együttműködésével létrehozott beltéri helymeghatározás, a szenzorhálózatok energiahatékonyság szempontjából történő optimalizálása, a mobil készülékeken megvalósított képfeldolgozás és kiterjesztett valóság, valamint a kvantum informatika.

Piaci termékesítés

Kutatás-fejlesztési tevékenységeink során nagy hangsúlyt fektetünk az újszerű ötletek piaci termékké fejlesztésére és üzleti hasznosítására is, amellyel hosszú távon a magyar innovatív technológiai szektor egyik vezető vállalkozásává szeretnénk válni. Kiemelt, termékesítési fázisban lévő projektjeink között szerepel az AgroWare mezőgazdasági döntéstámogató információs rendszer, az iParking intelligens parkolássegítő rendszer, a MallPILOT beltéri pozícionálás alapú direkt marketing csatorna, valamint a smart metering és szenzorhálózatok fogalmát újraértelmező RemoteSense technológia.Közvetlen műszaki egyetemi háttér.

Együttműködés

Kapcsolatok és tapasztalatok

Kiterjedt ipari és egyetemi kapcsolatrendszerünknek köszönhetően eddigi tapasztalatainkat és szakértelmünket hasznosítva vagyunk képesek a távközlés és informatika területén felmerülő szinte bármilyen ötletre vagy problémára gyors, innovatív és komplex megoldást kínálni a legmodernebb technológiák és fejlesztések bevonásával. Tudományos fokozattal rendelkező kutatóinkkal együttműködve a legösszetettebb műszaki, elméleti kérdésekre is megalapozott, gyakorlatias válaszokkal szolgálunk.

 Közvetlen műszaki egyetemi háttér

A szervezet célja, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem környezetében lévő hallgatókat és szakembereket intézményesített formában, az Infokom-Innovátoron keresztül hozza össze a piaci igényekkel, összehangolva ezáltal a felsőoktatás, valamint a gyártó- és szolgál­tatóipar kölcsönösen előnyös együttműködését a távközlési és informatikai kutatás-­fejlesztés területén. Főállású munkatársaink mellett számos tudományos kutató és hallgató dolgozik a projektjeinken, szakembereink és doktoranduszaink pedig aktívan részt vesznek az egyetemi oktatásban is. Az egyetemi hallgatóknak lehetőségük van a részállásban történő foglalkoztatás mellett szakmai gyakorlatot, illetve önálló laboratóriumot végezni szervezetünknél.

Kvalifikált és tapasztalt szakembergárda

Szakembereink magasan képzett mérnök informatikusok, villamosmérnökök, mérnök-közgazdászok, rendszer és alkalmazás fejlesztők, grafikusok és ipari formatervezők, valamint tudományos fokozattal rendelkező kutatók, doktoranduszok. Speciális szakértelemmel rendelkező munkatársaink értékes, gyakorlati tapasztalatokkal rendelkeznek a legkülönfélébb piaci termékek megvalósításában is: a legnagyobb távközlési cégek számára implementált üzleti szolgáltatásoktól, a banki rendszerekhez fejlesztett innovatív kommunikációs csatornákon át, a legkorszerűbb rádiós technológiákat alkalmazó egyedi hardverek elkészítéséig.

 Kompetencia központok

Tapasztalt szakembereinkre alapozott kompetencia központjaink a legújabb state of the art technológiák és kutatási eredmények alkalmazásának, innovatív megoldások kifejlesztésének színhelyei. A szakadatlanul megújuló kihívások folyamatos tanulást és fejlődést követelnek meg minden munkatársunktól. • Szenzorhálózatok és érzékelés

• Helyfüggő szolgáltatások, térinformatika

• Képfeldolgozás, kiterjesztett valóság, immerzív média

• Kvantumkommunikáció

• Logisztika

 Kétoldalú együttműködések

Kutatás-fejlesztési projektjeinket elsősorban ipari partnerekkel kötött kétoldalú együttműködések keretén belül valósítjuk meg. A kétoldalú kooperációk mellett kiemelt jelentőségű a hazai és az EU által támogatott kutatás-fejlesztési projektekben való részvételünk. Legfontosabb partnereink közé sorolhatók a hazai távközlés területén működő szolgáltatók, rendszer- és megoldásszállítók, valamint együttműködünk az informatikai szektor egyéb meghatározó vállalkozásaival is. Dolgoztunk már többek között a Nokia Solutions and Networks, a TCT Hungary, az ITware, a Virgo Systems és az NMHH partnereként is. Több proof-of-concept alkalmazásunk vár megvalósításra, amelyekhez befektetőket, partnereket keresünk.

 

Cím
1117 Budapest, Budafoki út 111.
Telefon
+36 30 400 6254