Greypixel Workshop Kft.

Greypixel

A The Greypixel Workshop kft-t Lipka József (CGI specialista) és Mátételki Ákos (építész) 2011-ben alapította Pécs belvárosában. Fiatal vállalkozás ellenére munkatársaink több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a vizualizáció területén. Magas minőségű fotorealisztikus képek készítésével lehetővé válik szimulálni épületek, anyagok adott környezetbe való illeszkedését. Termékvizualizációk során egyszerűen kiválasztható a kívánt anyaghasználat, anélkül, hogy prototípusgyártásra lenne szükség.

A 4. ipari forradalom alapja az ipari digitalizáció, melynek során egy új mérnöki szakterület bontakozik ki. A „reverse engineering”  során a meglévő környezetünkről, eszközeinkről kerül visszafejtésre egy virtuális térbeli modell. Az akcióterületről vagy áttervezendő berendezésről készített aktualizált  műszaki rajz nagy mértékben javítja a tervezés pontosságát. Sok esetben olyan dokumentáció áll rendelkezésre amely hiányos, vagy nem fedi a valóságot, mivel több átalakítás történhetett, amiről nem készült pontos feljegyzés. A 3D tervezés sokat javított a beruházások minőségén, a virtuális tervek és a valóság összehasonlítására azonban ritkán adódik lehetőség.

2016 óta lézerszkenneres és fotogrammetriai eljárások segítségével mérnökcsapatok, létesítményüzemeltetők munkáját támogatjuk. Célkitűzésünk, hogy a digitalizációs folyamatokban rejlő potenciált a magyarországi vállalkozók, ipari szereplők megismerjék és mindennapi munkafolyamataik során alkalmazzák.

Cím
7625 Pécs, Perczel Miklós utca 21.
Telefon
+3630 557-5387