GE Magyarország

GE MagyarországGE (NYSE: GE) a világ vezető digitális iparvállalata, mely az ipart alapjaiban átalakító, egymással összekapcsolt, rugalmasan reagálni képes, prediktív szoftveralapú gépek és megoldások fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. A cég a „GE Store” elnevezésű globális tudásközpontra épülve működik, amelyen keresztül az egyes üzletágak megosztják és elérhetővé teszik egymás számára az általuk alkalmazott technológiát, struktúrát és szakértelmet, valamint a piacokat. Minden találmány táptalajul szolgál a további innovációk létrehozásához és azok gyakorlati alkalmazásához az ipari szektorokban. Magasan képzett szakembergárdája, sokrétű szolgáltatásai, csúcstechnológiai megoldásai és széleskörű jelenléte jóvoltából a GE jól beszéli az ipar nyelvét, ennek köszönhetően ügyfelei is jobb eredményeket érhetnek el.

A GE 1989 vége óta működik Magyarországon, amikor első lépésként szakmai befektetőként megvette a Tungsram Rt. 50%-át + 1 részvényét. Jelenleg a GE a legnagyobb amerikai befektető es munkáltató 10.000+ munkatárssal, ebből 9.000 fő az ipari üzletágaknál dolgozik és további 1.500 munkatárs a GE Globális Üzleti Szolgáltató Központjában, Budapesten. 2012 végén a GE stratégiai együttműködési megállapodást kötött a magyar kormánnyal. A „Figyelő Top 200” 2014-as kimutatása szerint a második legnagyobb exportőr az országban. 2013. október 1-től Joerg Bauer a GE Magyarország elnöke.

2014 februárjában megnyílt a GE Globális Üzleti Szolgáltató Központja Budapesten. A létesítmény szerves részét képezi a GE globális stratégiájának, amely a szolgáltatás-innovációt saját tevékenységének egyszerűsítésére is kiterjeszti.

A bővülő ökoszisztéma alapkövéül a GE Ipari Internethez kifejlesztett operációs rendszer, a Predix, valamint a Predix.io szolgál. Utóbbi lehetővé teszi, hogy külső szoftverfejlesztő mérnökök – a platform lehetőségeit kiaknázva – biztonságos fejlesztői környezetben fejleszthessenek, vezethessenek be és skálázhassanak ipari internetes alkalmazásokat. Az ügyfelek számára idén februárban elérhetővé tett platformon mára már csaknem 11.000 fejlesztő fejleszt alkalmazásokat.

 „Az európai ipar digitalizálásához nem elég, ha a vállalatok – mint például a GE és partnerei - vezető szerepet vállalnak és beruháznak a folyamatba. A sikerhez a magán- és a közszféra szorosabb együttműködésére is szükség van” – mondta Bill Ruh, a GE Digital vezérigazgatója. „Egy olyan nyílt platformot fejlesztünk, ahol a GE 14.000 fejlesztője együttműködhet ügyfeleinkkel és partnereinkkel az új alkalmazások létrehozásában.”

 

Cím
Budapest, Váci út 117, 1138
Telefon
+36 1 237 68 00