Beckhoff Automation Kft.

Beckhoff

A Hans Beckhoff által 1980-ban alapított nemzetközi vállalatcsoport több mint három évtizede meghatározó szereplője az automatizálási piacnak, és már korai szakaszában számos olyan automatizálási technológiai szabványt hozott létre és vezetett be sikeresen a piacra, amelyek ma már magától értetődőek.

A vállalat központja a németországi Verl-ben van. Itt találhatóak a központi egységek, mint például a fejlesztés, gyártás, adminisztráció, kereskedelem, marketing, műszaki támogatás és szervizszolgáltatás. A gyors növekedés, és a partneri együttműködés révén a Beckhoff több, mint 75 országban képviselteti magát. A cégnek disztribútoron keresztül 2005 óta van képviselete hazánkban, azonban a folyamatos és dinamikus forgalomnövekedésnek köszönhetően 2012-től már szükségessé vált a magyarországi leányvállalat létrehozása is.

A Beckhoff PC-alapú vezérlési technológiára épülő, nyílt automatizálási rendszereket kínál. Széles termékpalettáján ipari PC-k, terepi I/O-eszközök, szervohajtások, szervomotorok, lineáris szállítórendszerek, valamint automatizálási szoftverek szerepelnek. A Beckhoff "New Automation Technology" filozófiája az említett termékeken és technológiákon alapuló, világszerte széles körben alkalmazott műszaki megoldásokat képviseli a CNC-vezérlésű gépektől az intelligens épületekben alkalmazott automatizálási eszközökig.

A vállalat PC-alapú automatizálási filozófiája, a Lightbus-rendszer, a buszterminálok és a TwinCAT automatizálási szoftver mérföldköveket jelentenek az automatizálási technológia területén, és ebből adódóan elfogadottá váltak nagy teljesítményű alternatívaként a hagyományos vezérlési technológiával szemben. A vállalat nem csak alapvető technológiát biztosít az intelligens gyárak számára, hanem jövőbe mutató innovációival meghatározza az integrált ipar fejlődési trendjeit is.

Az Ipar 4.0 alapjait a Beckhoff már 30 éve lefektette, és jelenleg is a legjobb megoldásokat kínálja a felhőalapú számítástechnikától a közösségi automatizálásig. Konzorciumi vezetőként többek között az Ipar 4.0 első nagy léptékű projektjeit, a ScAut- (Scientific Automation – tudományos automatizálás), valamint az „efa” (Extreme Fast Automation – rendkívül gyors automatizálás) projekteket is képviseli.

Cím
1097 Budapest, Gubacsit út 6.
Telefon
+ 36 1 501 9940
Fax
+ 36 1 501 9941